Image

Intervisie

Intervisie is een vorm van deskundigheidsbevordering en is bedoeld voor professionals die met en van elkaar willen leren.

Het doel? Het leren hanteren van werkproblemen en het bevorderen van de kwaliteit van het werk. In een kleine groep van 4 tot 8 personen gaan wij in gesprek over dingen die je tegenkomt in het werk en die vragen oproepen. Vragen kunnen zijn: Hoe hanteer ik de werkdruk en zorg ik voor een goede balans tussen werk en privé? Waar liggen de grenzen van de hulpverlening in dit traject? Hoe kan ik mijn grenzen bewaken bij cliënten die veel aandacht en tijd vragen? Heb ik de juiste aanpak gekozen?  

Ik bied zowel begeleide intervisie aan als een opleiding tot gespreksleider van intervisie. 

Wat levert het op?

Jij als persoon staat centraal in de intervisie. Je krijgt meer zicht op je sterke kanten en dat wat je belemmert in je werk. Je krijgt handvatten en vergroot je zelfvertrouwen en professionaliteit.  

Werkwijze

Een intervisietraject bestaat uit een aantal bijeenkomsten die meestal 1x per 6 weken plaatsvinden. Een groep bestaat uit medewerkers met hetzelfde vak en er is sprake van gelijkwaardigheid. Ieder komt aan bod door bij toerbeurt een situatie in te brengen. Met mijn methodische manier van begeleiden daag ik jullie uit, kritisch naar jezelf te kijken en mee te denken met elkaars vragen.  

Registratie LVSC

Ik ben geregistreerd bij de LVSC en voldoe aan de opleidingseisen en kwaliteitscriteria van de LVSC. Aan het einde van het traject ontvang je van mij een intervisieverklaring die je kan gebruiken voor je registratie bij SKJ en andere registers.

Meer weten?

Meer weten over hoe intervisie van waarde kan zijn binnen de organisatie? Of geïnteresseerd in een opleiding tot gespreksleider van intervisie? Neem contact met mij op.

Contact opnemen